Pšeno v kokosovom kréme s jahodovým pyré
Pšeno je výbornou raňajkovou voľbou, vhodnou aj pre ľudí s bezlepkovou diétou. Kokosový krém v kombinácii so sladko-kyslými jahodami je osviežujúci a veľmi chutný raňajkový tip.
Pšeno je vhodná potravina aj pri celiatickej diéte.
Počet porcií: 2 porcie
Doba prípravy: 20 minút
Ingrediencie:
• ½ hrnčeka pšena
• 1 plechovka kokosového mlieka
• 1ČL panenského kokosového oleja
• 3PL javorového sirupu
• Šťava z ½ citróna
• 10ks čerstvých jahôd
• 2PL strúhaného kokosu
• štipka himalájskej soli
Postup prípravy:
Pšeno si uvaríme v kokosovom mlieku a troške vody so soľou v pomere 1:2. Počas varenia, pšeno pravidelne miešame. Po uvarení pridáme 2PL javorového sirupu, 1ČL kokosového oleja, strúhaný kokos, šťavu z citróna a premiešame. Jahody rozmixujeme a polejeme ich zvyšným javorovým sirupom a vysypeme zmes na krémové pšeno. Dobrú chuť.
Pozrite si viac zdravých a chutných RAW receptov.